Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Fotoreportage

Supermarkttour Peking



Onze collega van FreshPlaza Nicky Watson heeft verschillende supermarkten in Peking bezocht. De eerste was WUMART. "Er was een goede selectie aan fruit, maar het ontbrak soms aan kwaliteit. Toch was het overal het algemeen niet slecht".

Klik hier voor de foto's



Vervolgens werd er een bezoek gebracht aan Walmart. De kwaliteit van het fruit daar was over het algemeen goed.

Klik hier voor de foto's



Het volgende bezoek was City Shop, gelegen in groot winkelcentrum. De schappen met fruit waren goed ingericht, met veel producten. Het lijkt de enige supermarkt die rekening houdt met consumenten die dagelijks winkelen door het gebruik van kleinere verpakkingen. 

Klik hier voor de foto's



Het laatste bezoek was Ole. Ook deze supermarkt bevindt zich in een modern winkelcentrum. De schappen waren mooi opgesteld en er was een grote selectie vers gesneden groenten en fruit. Het was ook de enige plek waar fruit geproefd kon worden. Er waren bessen uit Mexico, een vrij nieuw product op de Chinese markt dat nog steeds vrij duur is. Ook de avocado's waren duur.

De manier van verpakken was in alle supermarkten hetzelfde. Bijna alle groenten en fruit werden individueel verpakt. Bij de eerste twee supermarkten waren er extreem veel werknemers, terwijl er bij de laatste twee helemaal niemand aan het werk was. 

Klik hier voor de foto's