Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw-Zeeland: Hagelschade aan kiwi valt mee

In Nieuw-Zeeland werden begin november drie regio's, waar kiwi's worden geteeld, getroffen door hagel. Hoewel er werd gevreesd dat dit nadelen zou kunnen hebben voor het kiwi-seizoen, blijkt dit volgens Oliver Broad, manager van Zespri, wel mee te vallen. De schade aan de landbouwexport blijft grotendeels beperkt. Slechts minder dan 1% van het totale gewas.



Hoewel er volgens Broad veel schade kan zijn voor de individuele teler, blijft dit op nationale schaal uit. Daarbij zijn de telers die voor Zespri telen verzekerd. 

Het seizoen is tot nu toe goed geweest en Broad verwacht dat medio december er een raming mogelijk is van de volumes van de kiwi's. "Het totale aanbod van Zespri was in 2014 meer dan 90 miljoen trays kiwi's en de vooruitzichten zijn dat dit uiteindelijk 100 miljoen trays zullen worden." De belangrijkste reden voor de groei van Zespri is de toename van het aanbod in SunGold kiwi's, die in 2015 ongeveer 30 miljoen trays zal bedragen en in 2018 meer dan 50 miljoen trays.

Voor meer informatie:
Oliver Broad
Zespri International Limited
Tel: +64 27 509 1839 
oliver.broad@zespri.com
www.zespri.com

Publicatiedatum: