Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Xander Rodenburg, Vroegop-Windig:

"Toenemende vraag naar verse cranberries"



Tholen - Bij Vroegop-Windig is het cranberryseizoen in volle gang. Omdat de aanvoer van deze veenbessen vertraagd was, liet het bedrijf de eerste zending via luchtvracht binnenkomen. Inmiddels zit het bedrijf al middenin het seizoen bootbessen. "Cranberries zijn een echt najaarsproduct en worden vooral in de feestdagen flink geconsumeerd in wildgerechten. Door het warme en late najaar is de vraag op de vrije markt tot dusver echter nog niet al te wild", vertelt Xander Rodenburg.

Vroegop-Windig krijgt tot Kerst aanvoer binnen van cranberries, waarna het seizoen traditioneel als een nachtkaars uitgaat. "In de loop der jaren hebben we een goede positie opgebouwd met cranberries. Helaas waren er de afgelopen jaren kwaliteitsproblemen met de Canadese cranberries, maar door volledig over te schakelen op de teelt vanuit Wisconsin behoren deze problemen tot de verleden tijd. We werken nu voor 100% met het ras Stevens, deze variëteit geeft grote en sterke bessen", vertelt Xander. "De volumes en het prijsniveau zijn vergelijkbaar met andere jaren."

Volgens de importeur zit de verkoop van cranberries de laatste jaren in de lift. "Het is een gezond product en dat past goed bij de bewuste consument van tegenwoordig, die het ziet als een echte 'Superfood'. Ook in sappen en gedroogde vorm kom je de cranberries steeds vaker tegen. Dat geldt niet alleen voor Nederland, maar ook voor andere landen in Noord- en Midden-Europa, zoals het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Scandinavië, Oostenrijk en Zwitserland."



Voor meer informatie:
Xander Rodenburg
Vroegop-Windig
Jan van Galenstraat 4 (Food Center)
1051 KL Amsterdam
Tel.: (020) 606 18 18
Fax: (020) 606 18 82
www.vroegop.nl