Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ed Treacy van PMA, spreker tijdens EU Forum Fresh Info:

"Kosten besparen in AGF-sector door standaardisatie"

Tholen - Op 3 en 4 december 2014 organiseert Frug I Com in samenwerking met GS1 in Europe het 1st EU Forum Fresh Info te Rotterdam. Tevens zullen op 2 december een aantal internationale pre-program meetings plaatsvinden. Dit internationale event wordt gehouden op het cruiseschip de SS Rotterdam. Het voormalig vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn.

Efficiënt

Eén van de sprekers tijdens dit event is Ed Treacy van PMA. Hij heeft al meer dan 25 jaar senior management ervaring in logistieke en supply chain management en is ook voorzitter van de International Federation for Produce Standards (IFPS). Hij benadrukt het grote belang van standaardisatie in de AGF-sector. "Het is noodzakelijk dat we mondiale standaards voor de AGF-sector ontwikkelen om de kosten van kopen of verkopen van producten zo laag mogelijk te houden. AGF is een wereldwijde commodity. Om efficiënt te kunnen werken is het beter dat verkopers een gestandaardiseerd pakket kunnen maken van eisen die hun klanten stellen. Als elke koper een ander eisenpakket had, zouden de kosten voor verkopers heel hoog worden."

Er is volgens Ed zeker een ontwikkeling in standaardisatie en het implementeren van standaarden in de AGF-sector. "We hebben standaarden ontwikkeld voor elektronische handel om de kopers- en verkoperstransacties te ondersteunen en data synchronisatie. We hebben ook standaarden ontwikkeld voor productidentificatie en voor traceability. De volgende stap op dit gebied om standaarden te ontwikkelen voor het labelen van AGF op consumenten niveau, pallet niveau en 'case' niveau."

Het Europese forum speelt een cruciale rol als het gaat om de sector bij elkaar brengen, zaken bespreken, te leren en samen te werken aan de ontwikkelingen van standaarden voor de AGF-sector. De onderwerpen die op het forum worden besproken zullen wereldwijd worden geïntegreerd om zaken te standaardiseren.

Meldt je hier aan om Ed Treacy en andere sprekers tijdens het EU Fresh Info te beluisteren: www.frugicom.nl/EUforum

Freshplaza is mediapartner van het event

Publicatiedatum: