Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Boerenkool een trend in de Verenigde Staten

In de Verenigde Staten is het consumeren van boerenkool een echte trend geworden, meldt de Duitse website Proplanta.de. In grote steden als New York is het bijvoorbeeld hip om boerenkool als smoothie te drinken. De gezondheidsbewuste trendsetters hebben de boerenkool ontdekt en consumeren hem rauw met bijvoorbeeld appel en banaan, fijn gepureerd in een glas. De taaie, zeer vaste, gekrulde en tamelijk bittere bladeren worden in de VS bovendien ook als salade geserveerd, als chips gegeten en in alle andere mogelijke gerechten verwerkt. Boerenkool wordt in Amerika momenteel als het meest gezonde levensmiddel ter wereld vereerd.

Volgens de Amerikaanse statistieken teelt men in de Verenigde Staten op circa 2.500 hectare boerenkool. Het grootste deel van de geoogste kool belandt hier als versproduct op de markt.

Boerenkool bevat veel belangrijke voedingsstoffen en vitamines zoals bijvoorbeeld provitamine A, vitamine C en B2, de mineralen kalium, calcium, magnesium en fosfor, evenals ballaststoffen, antioxidanten en verschillende secundaire plantenstoffen. De groente heeft bovendien een ontstekingsremmende werking, zou zelfs kanker kunnen voorkomen en kan helpen bij diabetes en reumatoïde artritis. Boerenkool helpt het lichaam te zuiveren en versterkt de longen, bloedcirculatie en het weerstandsvermogen.
Publicatiedatum: