Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Venkelprijzen herstellen zich

De prijzen van venkel herstellen zich op de Italiaanse markt: de lokale producten (uit Cesena) zijn bijna van de markt en er is dus ruimte voor die uit Zuid-Italiƫ. Lagere voorraden en temperaturen laten de vraag stijgen.



Het winterseizoen in het Zuiden begon in oktober en loopt door tot maart / april, wanneer de producten uit het Noorden opnieuw op de markt komen.

Het seizoen begon redelijk goed ondanks overlappingen van de laatste lokale productie. In de eerste 10-15 dagen van oktober schommelden groothandelsprijzen rond de 80 eurocent per kg. Maar vervolgens daalde de verkoop, waarschijnlijk als gevolg van een korte periode van warm weer. De prijzen daalden tot 60 cent per kg.

De prijzen zijn nu eindelijk weer gestegen: in de afgelopen 4-5 dagen klommen ze naar 80-90 cent per kg. Naar verwachting zullen ze in de komende weken verder stijgen, maar veel zal afhangen van het weer.
Publicatiedatum: