Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
tekorten tot kerst, VK op exportgebied minder aantrekkelijk

VK: trage druivenmarkt door tekort Brazilië

De Britse druivenmarkt verloopt op dit moment vrij traag volgens David Brown van Hars & Hagebauer. "Er is geen grote vraag, maar ook geen groot aanbod. We voeren onze bestellingen uit, maar er is geen extra aanbod. BraziliĆ« heeft dit jaar weinig druiven." 

Volgens hem komt dit gedeeltelijk door het weer in BraziliĆ«, maar ook door de grotere vraag vanuit de VS en thuismarkten. Daarnaast was er op de Britse markt ook veel prijsdruk vorig jaar. "De prijzen waren lager en de stijgende verzendkosten hadden invloed op het aanbod dit jaar." 

De eerste Zuid-Afrikaanse druiven zullen pas na volgende maand arriveren. Omdat bepaalde gebieden last hebben gehad van hagelbuien, verwacht David Brown dat het aanbod klein zal blijven tot Kerst, waardoor de prijzen relatief hoog zijn. 

Voor Chili is de binnenlandse en Amerikaanse markt winstgevender dan het Verenigd Koninkrijk en Europa. Brown: "Er zijn minder kosten, de prijzen in de VS zijn goed en de Chinese markt groeit. Chileense druivenexporteurs kunnen drie richtingen op en ze zullen voor de beste kiezen. Dit betekent dat het Verenigd Koninkrijk minder geleverd zal krijgen en de prijzen hoog blijven. "

David Brown 
Hars & Hagebauer
Tel: 0044 1892 839148
Email: davidb@harshagebauer.co.uk
Publicatiedatum: