Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Veel potentieel in Verenigd Koninkrijk en Europa"

Camposol: 30.000 ton blauwe bessen per jaar vanaf 2016

Camposol heeft als doel om de grootste leverancier van blauwe bessen te worden voor het Verenigd Koninkrijk en Europa. Vorig jaar heeft het Peruaanse bedrijf 1.000 ton blauwe bessen geëxporteerd aan markten, waaronder de VS, het Verenigd Koninkrijk en andere Europese landen. Nu is men bezig met nieuwe aanplantingen en naar verwachting zal er in 2016 een areaal zijn van 2.000 hectare. Dat zal uiteindelijk 30.000 ton per jaar opleveren.



Langer seizoen
Camposol produceert jaarrond blauwe bessen. De export uit het Zuidelijk Halfrond duurt normaal gezien vanseptember tot december. Met diverse nieuwe rassen die zijn aangeplant, hoopt Camposol de leveringen van het Zuidelijk Halfrond uit te breiden naar Europa tot einde maart.

Nieuw project
De groei is het resultaat van investeringen van meer dan 140 miljoen US dollar in blauwe bessenplanten, verpakkingsfaciliteiten en apparatuur. Camposol verwacht hiermee een extra 10.000 banen te creëren. Het bedrijf is in Peru een nieuw project opgestart om de medewerkers en hun families te huisvesten. Dit project behelst onder meer scholen, gezondheidszorg, vervoer en andere belangrijke infrastructuur. Het maakt allemaal deel uit van hun MVO-plan. Camposol schenkt ook meer aandacht aan teelt met geïntegreerde productiemethoden in plaats van gewasbeschermingsmiddelen.



De uitbreiding van blauwe bessen maakt deel uit van een project waardoor Camposol een bredere range van groenten en fruit wil aanbieden en meer direct wil leveren naar Europese markten en Verenigde Staten.

CCO José Anthonio Gomez gaf aan: "Camposol is zeer enthousiast over de vooruitzichten van blauwe bessen in het Verenigd Koninkrijk en Europa. We hebben een groei gezien in deze markten en geloven dat er nog meer potentieel is voor verdere uitbreiding. Ook verwachten we in bepaalde markten diepvriesblauwe bessen te kunnen leveren."

Voor meer informatie:
marine@redcomm.co.uk
Publicatiedatum: