Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Kwartaalcijfers:

Nettowinst Fresh Del Monte +300%

Fresh Del Monte heeft een goed kwartaal achter de rug. Over het derde kwartaal stegen de netto verkopen met 3% naar 884,6 miljoen dollar. De brutowinst steeg met 39% naar 73,9 miljoen dollar ten opzichte van het derde kwartaal een jaar eerder.

"We zijn tevreden met het sterke resultaat," zei CEO Mohammed Abu-Ghazaleh. "Het resultaat is te danken aan stijgende verkopen van bananen en andere verse producten en de hogere bananenprijzen."

De nettowinst over het derde kwartaal steeg met 13,5 miljoen dollar en kwam uit op 19,9 miljoen dollar. Over hetzelfde kwartaal een jaar eerder haalde Fresh Del Monte een omzet van 6,4 miljoen dollar.

Ook de groeiende verkopen van bananen en ananas in Noord-Amerika droeg positief bij aan dit resultaat. Noord-Amerika is verantwoordelijk voor 55% van de omzet en is daarmee de belangrijkste markt. Tweede en derde zijn Europa (17%) en het Midden-Oosten (15%).

Publicatiedatum: