Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
aantallen gaan nu toenemen

Laatste weken fors minder Braziliaanse mango's

Tholen - Hoewel de totale mango-aanvoer vanuit Brazilië dit jaar 9% hoger ligt dan vorig jaar, was de aanvoer de achterliggende weken aanzienlijk lager. Groothandelaren spraken over dagelijkse tekorten en waren niet in staat om aan de vraag te voldoen. Onderstaand de aangevoerde containers van de achterliggende weken vanuit Brazilië naar Europa ten opzichte van vorig jaar:

Containers mango's Brazilië - Europa
Week
2014
2013
36
24
68
37
31
85
38
28
67
39
43
90
40
81
127
41
101
132
42
148
149

"De aanvoer is een aantal weken fors lager geweest, maar gaat er nu naartoe en fors overheen. Dat zal ook gevolgen hebben voor de prijzen. Vorige week lag de mangoprijs rond de 9/10 euro. Deze week zitten we rond de 8-9 euro. Volgende week verwacht ik dat we naar de 7/8 euro gaan en dat we afhankelijk van wat er verder binnenkomt nog verder terugzakken naar 5/6 euro", vertelt een importeur. "Overigens zijn dat nog altijd prima prijzen."

De kwaliteit van de mango's is volgens de handelaar perfect, maar dat is bij natuurlijke bloeseming van het tweede semester nooit zo'n probleem. Wel heeft de sterkere lokale markt volgens de importeur veel impact op de handel. "Ik verwacht dat we vanuit Brazilië nooit meer de volumes krijgen, die we in het verleden hebben gehad."