Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bioplastic maken van aardappelresten

Een milieubewust bedrijf, dat zijn 'groene' product door kan ontwikkelen dankzij winstgevende activiteiten in de olie-industrie. Rodenburg Biopolymers is een bedrijf met een focus op verduurzaming van bestaande en ontwikkeling van nieuwe productketens. Ze levert korreltjes bioplastic aan producenten en zoekt naar toepassingen waarbij de eigenschappen van bioplastics een duurzaam voordeel oplevert. Met aardappelzetmeel als grondstof kan Rodenburg Biopolymers plastic produceren dat een veel kortere afbraaktijd heeft dan andere vergelijkbare materialen. Daarnaast maakt het bedrijf boorspoelingen en biolatex voor de papierindustrie.

Eigenaar Rodenburg vertelt tegen BN de Stem dat het moeilijk is om winst te maken op het produceren van duurzaam plastic, zonder het gebruik van olie als grondstof. "Het is zo'n vijftig procent duurder dan gewone kunststof. Voor mij was direct helder dat de voordelen daar tegen opwegen. De beperking van milieuvervuiling, de mogelijkheid om onze afhankelijkheid van olie af te bouwen. En praktisch: zaken die je nu na een tijd weg moet halen, kun je als ze vergaan gewoon achterlaten. Dat scheelt tijd, mankracht. Maar het bleek een uitdaging - en nóg - om potentiële klanten van die voordelen te overtuigen. We maken geen winst op ons plastic. En al staan de klanten ruim tien jaar later nog steeds niet in de rij; het lukt zijn bedrijf steeds beter afnemers te overtuigen van de meerwaarde van duurzame plastics."

Bron: BN de Stem

Publicatiedatum: