Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Peru: volgend jaar 15,8% meer druiven

De productie van de Peruaanse tafeldruif productie zal naar verwachting stijgen met 15,8% in 2015. Volgens adviesbureau MAXIMIXE is dit grotendeels te danken aan nieuwe planten en verbeterde teeltwijzen die leiden tot een betere oogst.

Volgens de verwachtingen zal de oogst van 587.800 ton bereiken, waarbij het grootste deel van de oogst groeit in kustgebieden van Lambayeque, Arequipa, Ica en Piura. 

In dezelfde periode zal naar verwachting ook de export van verse druiven stijgen met 21,4% tot circa 305.700 ton, wat gelijk is aan $ 771,8 miljoen (ongeveer € 610,5 miljoen).

In het rapport van MAXIMIXE staat dat de groei van pitloze druiven vooral zal worden veroorzaakt door het toegenomen aantal zendingen naar Azië en vooral China. Daarnaast groeit ook de vraag van markten als Oman, Bulgarije, Gabon, Kameroen en Georgië. 

De productiehoeveelheid van de Verenigde Staten zal dalen vanwege de grote hoeveelheid telers die hun druivenrassen vervangen. Ook dit is goed voor de Peruaanse exporteurs.

Tegen het einde van 2014 zal de Peruaanse productie ongeveer 507.400 ton bedragen. Dat is een stijging van 15,5% ten opzichte van vorig jaar. De waarde van de uitvoer zal dit jaar naar verwachting ook ongeveer 43,5% hoger zijn dan 2013. 

Bron: freshfruitportal.com
Publicatiedatum: