Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

2013 een positief jaar voor Asda

In de meest recente financiële resultaten van de Asda Group Ltd voor het jaar 2013 meldt de retailer een totale omzetstijging van 2,1% tot £23,3 miljard (€29,5 mld). De like-for-like omzet steeg met 0,6%, in 2012 was dit nog 1%.

Sterk bedrijfsresultaat
De bedrijfswinst steeg in 2013 met 18,2% naar £993,9 miljoen (€1,26 mld), terwijl de onderliggende bedrijfswinst met 5% groeide. De Asda inkomensmeter gaf aan dat het wekelijks besteedbare inkomen van zijn consumenten £1 hoger was dan vorig jaar. In deze uitdagende omstandigheden versterkte Asda zijn prijsstrategie met het "We operate for less" programma. De nettowinst van de retailer groeide aanzienlijk, met 29,8% tot £762,9 miljoen (€965,8 mln). 

43.477 extra vierkante meters
Asda opende in 2013 vijftien nieuwe winkels, waarmee de keten zijn winkeloppervlak met 43.477 vierkante meter uitbreidde. Onder de vestigingen waren zes supermarkten, vijf superstores, twee Asda Living winkels, een wooncentrum en een tankstation. De opening van het wooncentrum weerspiegelt de groei van de onlineactiviteiten, terwijl het nieuwe tankstation de vijfjarige strategie van Asda representeert. 

Focus op prijs
In 2013 verscherpte Asda zijn focus op prijzen, ook in 2014 blijft dit een prioriteit. 2013 was het tweede jaar van Asda's Price Lock, dat naar andere categorieën producten werd uitgebreid. Ook de Asda Price Guarantee verzekerde de consumenten van de competitieve prijzen van de retailer ten opzichte van zijn concurrenten. 
Publicatiedatum: