Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: behoorlijke vraag naar peren

De perenvolumes in Washington vallen waarschijnlijk groter uit dan aan het begin van het seizoen geraamd was. De laatste fase van het seizoen is aangebroken en de vraag naar het fruit is dit jaar goed.

"De vraag is dit jaar behoorlijk groot," zegt Sky Johnson van Borton Fruit. "De geraamde volumes zijn toegenomen en dat zien we in de aantallen Bartletts die we dit jaar verkopen." Vroege ramingen voorspelden een oogst van 18,7 miljoen dozen, maar dit volume werd tijdens het seizoen opgeschroefd tot 20,2 miljoen. Hoewel de productie hiermee lager is dan vorig jaar, komt het volume overeen met het gemiddelde over de laatste vijf jaar. Een van de factoren voor de goede oogst was het gunstige weer, dat ook bijdroeg aan de kwaliteit. 

"De suikerniveaus in het fruit zijn goed," zegt Johnson. "Ook is het formaat aan de grote kant." Goede kwaliteit en een sterke vraag hebben gezorgd voor goede prijzen. Eind vorige week leverde een doos Bartlett peren $24 tot $26 op (€18,90-20,50). Anjou peren hadden een iets hogere prijs van $26 tot $30 per doos (€20,50-23,70).

Voor meer informatie: 
Publicatiedatum: