Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pieter Boekestijn

"Elk jaar proberen we een pepersoort erbij om klanten te blijven verrassen"

De heetste pepers ter wereld komen gewoon uit oer-Nederlandse kassen. Klinkende namen als de Deadly Hot Scorpion Mix, Cherry bomb, Shakira en straks ook de allesverzengende Carolina Reaper worden vanuit het Westlandse De Lier naar afnemers over heel de wereld verzonden via een webshop.

Maar hoe rolt een teler van groene paprika's in de wereld van de pikante pepers? Pieter Boekestijn, die samen met zijn twee broers het bedrijf WestlandPeppers runt, legt uit: 'Ongeveer 13 jaar geleden zat ik op internet gewoon een beetje informatie over paprika's en pepers te zoeken en zag dat Amerikaanse bedrijven peperzaden aanboden. Daar zaten heel gekke soorten tussen. Toen hebben we gewoon twee padjes in de kas geplant met pepers, jalapenos en serranopepers. Nadat we een paar doosjes hadden geoogst, gingen we bellen wie ze wilde hebben.'

Lees het hele verhaal bij het AD.


Publicatiedatum: