Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Mario Tartari, Eurofrut:

"Boycot stimulans in zoektocht nieuwe markten"

"De vroege Green Light kiwi's zijn bijna voorbij. Het is tijd voor de Hayward," vertelt Mario Tartari van Eurofrut. De oogst in Noord-Italie moet in week 44 beginnen. De Italiaanse kiwihandel heeft echter veel last van de Russische boycot. Positief aan de verbroken handelsrelatie is dat de exporteurs nu op zoek gaan naar nieuwe markten.


Eurofrut's stand op het agrofoodcentrum in Bologna.

"De consumptie van het vroege ras was goed, hoewel de mensen minder enthousiast waren als in voorgaande jaren. Desondanks waren de prijzen stabiel tussen de 1,20-1,50 euro per kilo."

"De toekomst voor de Hayward is interessant, maar de Russische boycot is nog altijd een probleem. Rusland was een belangrijke markt. Kan Europa het volume opnemen? Misschien, maar het is nog te vroeg om daar iets over te zeggen."

De huidige situatie was een stimulans om nieuwe klanten te zoeken. "We zijn naar de Fruit Attraction in Madrid geweest om nieuwe contacten te legen. De situatie kan verbeteren dankzij nieuwe markten in Oost-Europa, de Baltische staten en Arabische landen. Bedrijven met connecties in het Midden-Oosten richten zich op deze markten, want daar groeit de vraag."

Eurofrut exporteert naar landen in heel Europa: Spanje, Frankrijk, Litouwen, Zwitserland, Oostenrijk en Scandinaviƫ. "We gaan ons ook richten op Polen en de Baltische staten en we overwegen export naar China. De vraag daar is goed, maar we moeten wel rekening houden met de transporttijd van 40 dagen."

Meer informatie:
Eurofrut S.p.A.
Centro Agro Alimentare CAAB
Via P. Canali
40127 Bologna
Tel.: (+39) 051 286 1326
Fax: (+39) 051 286 1405
Email: sede@eurofrut.it
Web: www.eurofrut.it
Publicatiedatum: