Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Druivenprijzen dalen met 20-30%

De hoge groothandelsprijzen van een maand geleden zijn alweer achterhaald. "De prijzen zijn de afgelopen week drastisch gedaald, zowel van de Siciliaanse als van de Apulische druiven," vertelt Riccardo Bargellini, salesmanager en mede-eigenaar van Gobbi Gino SNC.


Italia druiven.

Veel producenten staan op het punt om de producten in de koude opslag te plaatsen, vooral om het seizoen nog iets te verlengen. "Ze begonnen een week geleden in Sicilië en nu in Apulië. Het probleem is misschien de kleur: de druiven hebben niet meer die mooie gele tint van een paar weken geleden."

De consumptie daalde rond dezelfde tijd. "We hadden dat helemaal niet verwacht. Het gebeurt sectorbreed en we begrijpen niet goed waarom."

"De prijzen daalden met maar liefst 30 cent per kilo. Italia ging eerst tegen €1,30-1,40 / kg van de hand; nu rond de € 1. Pizzuttella bereikt nauwelijks € 1-1,10 / kg als gevolg van problemen met kleuren. We hebben het over een 20% daling voor Italiaanse druiven en 30% voor Pizzuttella."

"Het blijft een beetje raar, want normaal doen druiven het in deze tijd van het jaar erg goed. We hopen maar dat het in november weer beter gaat, wanneer de nieuwe producten op de markt komen," besluit Bargellini.

Contact:
Gobbi Gino snc
Via Dismano, 4001 - Pievesestina (FC)
c/o Mercato ortofrutticolo
Tel. e Fax: (+39) 0547 312041
Email: gobbiginosnc@virgilio.it
Web: www.gobbiginosnc.it
Publicatiedatum: