Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Special Fruit wint eerste ‘de Ondernemer voor Ondernemers Trofee’

Special Fruit en Umicore hebben gisterenavond de eerste 'de ONDERNEMER voor ONDERNEMERS Trofee' in ontvangst genomen. Deze nieuwe trofee beloont de inzet van Belgische bedrijven in het Zuiden. Special Fruit kreeg deze belangrijke trofee voor hun ondersteuning van lokale fruittelers in Amerika, Afrika en Azië.
 
Ondernemers voor Ondernemers is een Belgische organisatie die al veertien jaar NGO's en bedrijven engageert voor een duurzame economische groei in landen in ontwikkeling. Om de inzet van bedrijven in het Zuiden te belonen, besloot Ondernemers voor Ondernemers dit jaar voor het eerst een trofee uit te reiken aan het meest spraakmakende bedrijf. In het prachtige Koloniënpaleis in Tervuren waren de genodigden gisteren getuige hoe Special Fruit en Umicore de eerste trofee in ontvangst namen.




Special Fruit werd door de jury verkozen omdat het bedrijf tal van projecten opzet om lokale fruittelers in Afrika, Amerika en Azië te ondersteunen. In Kenia en Tanzania helpt het bedrijf bijvoorbeeld mee om lokale telers van passiefruit en avocado's op te leiden, zodat hun producten kwalitatiever en veiliger worden. In Ethiopië helpt het bedrijf een gelijkaardig project financieren voor telers van peulen en maïs.
Juryvoorzitter Geertrui Windels, echtgenote van Herman van Rompuy en schepen in Sint-Genesius-Rode: "Special Fruit wil dat de regio's waar ze fruit aankopen zich ook economisch ontwikkelen. Dat doen ze door de lokale telers op te leiden samen met tal van NGO's en bedrijven. Via deze aanpak wordt elke speler, van boer tot verkoper, beter. De jury van Ondernemers voor Ondernemers heeft daarom besloten om Special Fruit te belonen met de trofee."
 
Oprichter en MVO-pionier François Maes van Special Fruit : "We hebben een vruchtbare week achter de rug. Eerst winnen we de Silver Pentawards voor onze nieuwe BestChoice peulenverpakking en vandaag mogen we 'de ONDERNEMER voor ONDERNEMERS Trofee' in ontvangst nemen, een hele eer. Daarom willen we de organisatie danken voor dit prachtig initiatief. Geweldig dat ze ons en de andere kandidaten de mogelijkheid geven om onze Noord/Zuid werking en MVO - beleid toe te lichten en in de schijnwerpers te zetten."
 
Publicatiedatum: