Scelta Mushrooms lanceert Snex en super-dry mushrooms op SIAL
Snex® is één van de drie Scelta producten die onderdeel uitmaken van de "Sélection SIAL Innovation 2014" (samen met de natuurlijk geconserveerde champignons in Ecopouch® en Camlow ™ zoutreductietools). Snex® staat voor smakelijke, "sexy", groentesnacks. Het speelt in op de groeiende vraag naar gezondere snacks. Zonder kunstmatige toevoegingen, 100% vleesvrij en vol duidelijk zichtbare groentevulling. De nieuwe Snex® verpakkingslijn zal in 5 kleurrijke verpakkingen van 1 kilo op de markt worden gebracht in de smaken champignon, champignon-spinazie, champignon-broccoli, ratatouille en zuurkool.
Met de toevoeging van "super-dry mushrooms" aan het diepvries assortiment, introduceert Scelta een oplossing voor een probleem waar menig pizzamaker mee worstelt. Aangezien champignons voor meer dan 90% bestaan uit natuurlijk sap, resulteert het bakken van een pizza vol champignons in waterige pizza's. Super-dry mushrooms hebben de zelfde voordelen als reguliere diepvrieschampignons: smaakvol, voedzaam en een lange houdbaarheid zonder het gebruik van conserveringsmiddelen. Daarnaast leidt het productieproces tot een diepvrieschampignon met een rijkere smaak, minder ontdooiverlies en een hoger aantal schijfjes per kilo.
www.sceltamushrooms.com