Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Kenneth Meyer: "Steeds meer vraag naar biologisch product"

Natural Tropic investeert in teelt mango, avocado en cherimoya

Tholen – Het Spaanse productiebedrijf Natural Tropic investeert volop in nieuwe plantages. De eerste 50 hectare is al aangeplant met mango's, avocado's en cherimoya's en de plannen liggen al klaar om nog eens met 60 hectare nieuw aan te planten. "We zijn één van de weinige Spaanse bedrijven die investeren in de avocadoteelt, omdat we heel veel potentie zien in dit product", vertelt de Nederlander Kenneth Meyer, die als sales manager werkzaam is voor dit Spaanse bedrijf.


Kenneth Meyer toont cherimoya's tijdens de Fruit Attraction

Ook de cherimoyaproductie breidt zich bij Natural Tropic verder uit, niet alleen conventioneel, maar ook het biologische areaal. "Cherimoya's zijn beschikbaar van september tot maart/april. Een groot gedeelte van de productie blijft in Spanje, maar ook exporteren we naar Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en vooral naar Duitsland", vertelde Kenneth tijdens de Fruit Attraction in Madrid. "We zijn bio-gecertificeerd en zien die vraag steeds meer toenemen."



Terugblikkend op de start van het Spaanse mangoseizoen was vooral de goede afzet van de Osteen-mango's opvallend. "We begonnen met prijzen rond de 6 euro en iedereen had wel verwacht dat gaande het seizoen de prijs een euro zou zakken, maar niets was minder waar en de laatste Osteen-mango's werden rond de 9,50 euro verkocht. Nu zijn de Osteen-mango's op en zijn we overgeschakeld op Keitt. De maten zijn echter erg dik en die zijn niet zo gewild in de markt. Gezien de rendementen verwacht ik dat we het seizoen eerder af zullen sluiten", besluit Kenneth.



Natural Tropic staat vandaag nog op de Fruit Attraction, hal 3, 3C-07

Voor meer informatie:
Natural Tropic
Kenneth Meyer
C/ Juan Gris, 20 P.I. La Pañoleta.
29700, Vélez Málaga, Málaga
Tel: +34 952 50 77 09
Fax: +34 951 91 97 06
kenneth@naturaltropic.es
www.naturaltropic.es