Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Gunstige verwachtingen voor Spaanse appelenoogst

De vooruitzichten voor de Spaanse appelenoogst zijn gunstig. Ten opzichte van 2013 verwachten appeltelers meer opbrengst te behalen. Dat komt doordat in 2013 de oogst getroffen werd door hagelstormen en nu al veertig procent van het fruit onder de hagelnetten is geplaatst.



Alex Creixell, manager van Costa Brava Fruticultors, vertelt over de appelenoogst: "Ongeveer zeventig procent van de oogst is binnengehaald. De Golden, Red Delicious en Gala zijn geoogst. We zijn nu bezig met de Granny Smith en Fuji binnen te halen. Eind november oogsten we de Pink Lady."

"Dit jaar hebben we de juiste omstandigheden van zonneschijn en bevochtiging. De appelen zijn iets groter dan vorig seizoen, wat erg positief is voor de fruitmarkt. De prijzen zijn ongeveer tien procent lager. Dat komt door acht ton extra fruit op de markt, dat niet naar Rusland is geƫxporteerd. We zoeken nog naar nieuwe bestemmingen. Wel hopen we dat de lage prijzen de verkoop verhogen."



De Costa Brava Fruticultors verkoopt zeventig procent van zijn oogst aan de Spaanse markt. De andere dertig procent gaan naar het Verenigd Koninkrijk, de Perzische Golfgebieden en Centraal-Amerika. Alex sluit zijn verhaal af: "We exporteren appelen naar landen waar de vraag geleidelijk toeneemt. Zo vinden volgen we de Braziliaanse markt met interesse."

Voor meer informatie:
Costa Brava Fruticultors
Alex Creixell
Girona, Spanje 
Telefoon:+34972755025
E-mail: costabrava@costabrava.coop
www.costabrava.coop

Publicatiedatum: