Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: appelen en druiven onder water in Noord-Italië

Na de tragische overstromingen in Genua op 13 oktober 2014 werden vele andere gebieden in Noord-Italië getroffen door hevige storm. De regio's Varese, Como, Lecco, Brescia, Pavia en Parma hadden te kampen met bijzonder moeilijke situaties als gevolg van de zware regen.


(Photo: 3Bmeteo.com).

"We moesten de pomelle Genovesi nog oogsten, een lokaal appelras. De vrucht is wel beschadigd, maar het is nog te vroeg om een inschatting te maken," zegt Simone Rolandi, die 8 hectare aan boomgaarden cultiveert.

"Het was de doodsteek voor een toch al moeilijk jaar als gevolg van regen en lage temperaturen. Pomelle en Golden kunnen vrijwel worden afgeschreven, net als de meeste druiven. De velden die klaar waren voor het zaaien, zijn zo goed als overstroomd," zegt teler Luciano Rosina.

Volgens Coldiretti Alessandria is de lagere Piemonte ook beïnvloed. "Dit door het feit dat het land wordt verlaten en door de ongecontroleerde verstedelijking." Hevige regen, harde wind en een paar hagelbuien troffen ook de Veneto. In de tussentijd heeft minister van Landbouw Maurizio Martina meegedeeld dat er geen specifieke schade is aan de agrarische sector in Ligurië, maar benadrukte wel het belang van een wet betreffende de exploitatie van landbouwgrond.

De regio Puglia heeft de noodklok geluid wat betreft de agrarische crisis in Bari en Brindisi als gevolg van de zware regen- en hagelbuien die het gebied in de afgelopen dagen troffen. Het weer in het noorden van het schiereiland moet nu eindelijk weer wat beter gaan worden en de situatie in het zuiden moet stabiel blijven met temperaturen boven de 25 ° C.


Publicatiedatum: