Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
India Kokosnoten, amandelen en pistachenoten flink duurder

Peperdure walnoten € 30,79 per kilo

Door de sterk stijgende prijzen afgelopen maanden geven Indiase stadsinwoners fortuinen uit aan de voedzame walnoten. In de supermarkten is de prijs gestegen tot over de € 30,79) per kilo. 

De prijs van een superieur walnotenras op de APMC markt in Vashi is in de afgelopen maanden verdubbeld van € 11,55 tot € 24,12 per kilo. Een handelaar meldt dat de prijs kan oplopen naar € 30,79 vanwege de grote vraag en het onvoldoende aanbod vanuit Kashmir. "Het gewas heeft schade opgelopen schade door de overstromingen, waardoor de voorraad beperkt is.'' 

"De California walnoten zullen de stijging afremmen. Walnoten zijn niet alleen tussen-doortjes meer. Voor veel gezinnen in de stad die waarde hechten aan een gezonde levensstijl, zijn ze een gezonde aanvulling op hun ontbijt." 
Een andere verkoper meldt: "Met het begin van het feestelijke seizoen zullen de prijzen van gedroogde in het algemeen stijgen. Deze stijging is ook zichtbaar in de prijzen van kokosnoten." 

Ook de supermarktprijzen van amandelen, rozijnen en pistachenoten zijn gestegen van € 1,28 en € 2,57 per kilo in anderhalve maand. De prijzen van cashewnoten zijn gestegen van € 0,51 naar € 0,64 per kilo. Een kilo amandelen kost € 10,26, pistachenoten kosten € 16,68 per kilo en rozijnen kosten € 4,49 per kilo.

Het Afghaanse ras is echter stabiel gebleven met € 6,41 per kilo.
Publicatiedatum: