Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Online-kaart toont waar men mag plukken

In het Duitse Karlsruhe sieren vergeten vruchten aan eenzame bomen jaarlijks de wegranden. Dit fruit wordt vaak niet geoogst en rot uiteindelijk weg. Dit terwijl velen blij zouden zijn met vers fruit uit de eigen regio. Maar aan wie moet men vragen of het fruit werkelijk geoogst mag worden? Van wie is de boom? Het initiatief 'Mundraub' schept nu duidelijkheid, meldt website ka-news.de. Per Google-map kan iedereen helemaal legaal op jacht naar fruit.

Het doel van het initiatief is om vruchten die in de vergetelheid geraakt zijn weer onder de aandacht van de mensen te brengen, zo staat het geschreven op de website van de organisatie 'Mundraub'. Het principe achter het idee is eenvoudig: fruitliefhebbers van over de hele wereld kunnen bomen, struiken en zelfs kruidenbedden waarvan geoogst mag worden aan een Google-map toevoegen. Andere gebruikers kunnen vervolgens de bomen in hun omgeving zoeken en direct met de oogst beginnen. Het aanbod is gratis en voor iedereen toegankelijk.

Voorzichtigheid is echter geboden: zo moet er na worden gegaan of de boom echt van niemand is. Ook de initiatiefnemers is duidelijk: "Fruit uit privébezit of van boomgaarden oogsten is niet legaal, maar diefstal", zo valt er op de website te lezen. Daarom verlangt de organisatie van alle deelnemers een nauwkeurige controle van de eigendomsrechten - en dat bij elke boom. Velen zijn echter al enthousiast over het concept: de facebookpagina van 'Mundraub' telt al 11.500 likes - tendens stijgend.
Publicatiedatum: