Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mondiale afzet redt Franse appelexporteur Albafruit

De grote Europese appeloogst en de Russische boycot op Europese invoer maakt 2014 een uitdagend jaar voor Europese appelexporteurs. Voor Albafruit, exporteur in de Midi-Pyreneeën met groeipotentie, is de sleutel om dit seizoen bij te benen en succes te oogsten in betere seizoenen, een groot netwerk en een goed aanbod aan appelen. 20 jaar terug begonnen, vermarkt Albafruit appels, kiwi's, kersen, aardbeien, druiven en meloenen. Albafruit teelt een derde van de eigen kiwi's, maar appelen zijn het belangrijkste exportproduct. Daarom wordt 2014 een taai exportseizoen.


Het Alba team met Christophe Ochs in het midden


"We hebben een heleboel appelen van de oogst van het zuidelijk halfrond en we zullen een grote eigen productie draaien," zegt Chris[t]ophe Ochs van Albafruit. "We hebben ook van doen met de Russische boycot met paniek op de markt als gevolg. Dus waarschijnlijk wordt het geen goed jaar." In zulke omstandigheden is het handig meer afzetmarkten te hebben. Ochs: "Als iemand een appel wil kopen, willen wij die verkopen". 

Dat vraagt nonstop productie, dus ook van het zuidelijk halfrond. Die appelrassen moeten ook goed opgeslagen kunnen worden en lange reizen kunnen doorstaan naar de verkoopplek. De beschikbare rassen moeten ook aansluiten op de wereldwijde smaakverschillen. "Ons voordeel in deze regio is dat we een zoete appelsoort kunnen produceren. Dus kunnen we naar markten in Zuidoost Azië." De Franse appel is bekend om de smaak. Dat geeft hoop voor Albafruit.

"We hebben dit jaar erg goede kwaliteit, dus kunnen we veel opslaan. We proberen zoveel mogelijk te verkopen."



Meer info:

ALBAFRUIT
Tel: +33 563 046 004
Fax: +33 563 291 656
contact@albafruit.fr