Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"In 2 weken aanvoer wat we anders in 6/7 weken krijgen"

Gigantische aanvoer bloemkool en broccoli leidt tot catastrofale afzet

Tholen - De afzet van bloemkool en broccoli verloopt volgens vollegronds-groentenhandelaren in één woord waardeloos. "Nog maar een maand geleden waren ze amper te verkrijgen, maar de afgelopen drie weken is het helemaal niets. Het product was zo duur omdat er nauwelijks product beschikbaar was en de oogst was uitgesteld, maar inmiddels lopen we voor en krijgen we in twee weken de oogst binnen die normaal in zes à zeven weken binnenkomt."



"Ook Europees gezien is er een overvloed aan product. In Frankrijk wemelt het van de bloemkool. Dus verkoop is er heel moeilijk tot niet te realiseren. Ik verwacht dat deze situatie nog een week aanhoudt. Daarna zal de aanvoer hard afnemen en zal het seizoen beduidend eerder tot een eind komen dan gepland", vervolgt een vollegrondsgroentenhandelaar. Netto-telersprijzen liggen momenteel tussen de 10-15 cent bij de bloemkool en voor broccoli wordt 45-50 cent per kilo neergelegd.

"We zeggen al enkele jaren dat de seizoenen extremer worden en dat is ook dit jaar weer van toepassing. We begonnen extreem vroeg en hebben enorme pieken en dalen gehad. We hebben nou eenmaal te maken met een buitenproduct en het weer is koopman. Overigens biedt het grillige weer ook wel weer kansen. Niet iedereen kan zomaar in de bloemkool of broccoli stappen."