Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Volwassenen wereldwijd eten onvoldoende groente en fruit

Volwassenen overal ter wereld eten te weinig groente en fruit, blijkt uit onderzoek van het Nutrilite Health Institute van Amway (gepubliceerd in het British Journal of Nutrition). Het merendeel van de volwassenen wereldwijd moet minimaal twee keer zoveel groente en fruit eten om te voldoen aan de dagelijkse hoeveelheid van 400 gram (vijf porties) groente en fruit per dag, zoals aanbevolen door de Wereld-gezondheidsorganisatie (WHO). Hierdoor voldoet het eetpatroon van het overgrote deel van de volwassenen wereldwijd – 60 tot 87 procent, verdeeld over 13 geografische regio's – niet aan de richtlijn van de WHO, waardoor zij de gezondheidsvoordelen van het eten van groente en fruit mislopen.
 
Het verschil tussen de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit en de werkelijke hoeveelheid die volwassenen consumeren, toont aan dat de meeste volwassenen wereldwijd onvoldoende of te weinig verschillende fytonutriënten – organische stoffen in groente en fruit – binnenkrijgen, die noodzakelijk zijn om hun weerstand en gezondheid op peil te houden.
 
"De resultaten van dit onderzoek tonen aan dat er wereldwijd meer aandacht moet worden besteed aan de relatie tussen de consumptie van groente en fruit en fytonutriënten", aldus Keith Randolph, Ph.D., Nutrition Technology Strategist bij het Nutrilite Health Institute en co-auteur van het onderzoek.
 
Het originele wetenschappelijke artikel uit het desbetreffende nummer van het British Journal of Nutrition is beschikbaar via deze link.
 


Publicatiedatum: