Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Harold Zondag, Hollandteelt:

"Kleinverpakking kan afzet gekleurde wortelen en bieten een boost geven"

Tholen - Hollandteelt uit Biddinghuizen is gespecialiseerd in het leveren van alle kleuren peen en bieten, pastinaak,wortelpeterselie, aardperen en pompoenen, zowel aan retail, foodservice als industrie. Met een stoomzak met vijf kleuren peen was Harold Zondag in 2012 al finalist in de wedstrijd Smaak van NL. Een groeiende markt is die van kleinverpakking. "Uiteindelijk is het nog een kleine categorie die wat met deze groenten doet. Vaak blijft het product te lang liggen en vindt men de derving te hoog. Met kleinverpakking ligt de omzetsnelheid een stuk hoger."


Angelique Hermus en Harold Zondag

De groenten van Hollandteelt zijn volgens Harold een must voor wie zoekt naar meer kleur, smaak en variatie op het bord. "Door nieuwe concepten te ontwikkelen, waarbij de smaak en kleur optimaal naar voren komen, wil ik met Hollandteelt groenten op een positieve wijze onder de aandacht brengen. Ons product heeft nog tal van afzetmogelijkheden, zowel richting groothandel, retail of speciaalzaak. Daarom staan we ook op de AGF Detail", vertelt Harold. "We leveren prachtige producten, maar ze hebben wel aandacht nodig. Daarom is het vacuüm verpakken voor ons erg interessant, ook uit oogpunt van houdbaarheid."



Duitsland, Frankrijk en Scandinavië zijn voor Hollandteelt de belangrijkste exportmarkten. De export naar Duitsland wordt verzorgd door PeDe in Venlo. "In Scandinavië zijn deze groenten al goed bekend en Frankrijk is redelijk zelfvoorzienend, maar we kunnen hier en daar nog gaatjes vullen. In Duitsland is er, zeker met convenience-product voor onder meer de wok, magnetron of de barbecue nog veel meer mogelijk, maar die markt moet nog wel ontgonnen worden. We leveren in overleg elke door de klant gewenste verpakking. Ik wil een mooi merk met een ruim assortiment opbouwen. Allemaal producten die door ons met passie worden geteeld en die opvallen in de winkel of het restaurant."



Voor meer informatie:
Harold Zondag
Hollandteelt
Olsterweg 17
8256 RV Biddinghuizen
Mob: 06-51288649
harold@hollandteelt.nl
www.hollandteelt.nl