Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Komende vijf jaar 200.000 hectare nieuw areaal

Peru streeft naar meer exportbestemmingen

Peru wordt een zeer relevante fruitproducent in de wereld. De asperges, avocado, granaatappels, druiven, blauwe bessen en veel citrusrassen worden steeds populairder. Volgens Carlos Enrique Camet Piccone, president van het Peruaanse Agricultural Guild Association (AGAP) is de netto-omzet in de laatste tien jaar gestegen van 250 miljoen dollar tot bijna 1,5 miljard euro."

Het land heeft ook een aantal irrigatieprojecten die zich verder zullen ontwikkelen in de komende vijf jaar. Dit zal resulteren in 200.000 nieuwe hectares aan plantages, zowel in het noorden als in het zuiden. "Twee van deze projecten zijn pas begonnen en volgend jaar zullen er nog twee of drie beginnen. We streven er ook naar de ontwikkeling van de markten en werken hard om onze export naar Azië uit te breiden", aldus Carlos.

Er zijn al handelsovereenkomsten tussen Peru en 21 Aziatische landen voor de export van tafeldruiven, maar volgens Carlos wil men ook nog overeenkomsten sluiten voor de export van andere producten, zoals mango's, asperges, granaatappels en blauwe bessen, niet alleen naar Azië, maar ook naar andere continenten.


"We zijn in staat om te concurreren met een andere telers wereldwijd op het gebied van high-tech, irrigatie of fytosanitaire voorwaarden. We blijven competitief en productief werken vanwege de stijgende arbeidskosten en ik geloof dat we dit op de juiste manier doen. "

Op dit moment wordt 35% van de productie van AGAP naar Europa geëxporteerd. De vereniging levert rechtstreeks aan landen als Spanje, Frankrijk. het Verenigd Koninkrijk of Duitsland en is begonnen met het zoeken van nieuwe bestemmingen, zoals Italië of Oost-Europa.

"Uiteindelijk is ons doel om nieuwe markten te openen, maar dit kost tijd. Er is een heleboel politiek bij betrokken en de onderhandelingen kosten jaren. De lokale markt groeit ook, ondanks het feit dat 90% van de productie wordt geëxporteerd. Wij zien het belang om ook de binnenlandse markt te ontwikkelen, net als in Zuid-Afrika en Chili al is gebeurd. "

Door het Russische verbod vermoedt de president van AGAP dat er grote mogelijkheden zijn voor Peru, aangezien Rusland zo'n grote markt is: "Maar je moet de juiste mensen kennen om potentiële wanbetaling te voorkomen."

Agropecuaria las Lomas de Chilca SALima Peru
Tel: (511) 614-1300
Email: ccamet@jjc.com.pe
wesbite: www.laslomasdechilca.com.pe

Publicatiedatum: