Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Veel BN’ers #gekopgroente

BN'ers waaronder sporters, acteurs, presentatoren, schrijvers en bloggers zijn gek op groente en fruit. Woensdagavond 1 oktober schuiven zij aan bij het Different Dinner, georganiseerd door Variatie in de Keuken, en maken daarmee een statement dat groente en fruit een belangrijke rol spelen in hun dagelijks voedingspatroon. Omdat BN'ers vaak fungeren als rolmodel, hopen GroentenFruit Huis – hoofdsponsor van het Different Dinner - en Variatie in de Keuken dat dit op termijn effect heeft op het voedingspatroon van consumenten.

Want hoewel veel consumenten zich bewust zijn dat twee ons groente en twee keer fruit per dag de gezonde norm is, slaagt slechts een heel klein percentage van de volwassenen er in om deze norm te halen. De gemiddelde aankoop aan groente en fruit per huishouden was in 2012 respectievelijk 200 en 230 gram*. En daar moet verandering in komen.

Sponsoring van The Different Dinner is een van de activiteiten van het GroentenFruit Huis die een bijdrage moeten leveren aan het tot stand brengen van gedragsverandering van de consument en een gezonder leefpatroon. Gert Mulder, directeur van het GroentenFruit Huis: "De groente- en fruitsector pleegt diverse inspanningen om de consumptie van groente en fruit te verhogen. Dat is niet alleen goed voor de groente- en fruitsector, die in het kader van de importbeperking van Rusland nieuwe markten wil betreden en bestaande markten wil vergroten, maar ook in het belang van de gezondheidszorg en terugdringen van de steeds verder oplopende zorgkosten. Om echt stappen te kunnen zetten, moeten we bondgenoten zoeken en samenwerken om de gewenste verandering tot stand te brengen."

Ondertussen is ook de eerste stap gezet tot samenwerking met de gezondheidssector. Samen met het Platform Gezonde Voeding 0-4 jarigen en Erasmus MC wordt het Groentecongres voorbereid dat zal plaatsvinden op 26 maart 2015 in Rotterdam.
Publicatiedatum: