Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
samenwerking Enza Zaden, Berg Paprika en Veiling Zaltbommel

Nieuwe roodgeelgestreepte paprika trekt bekijks op AGF Detail

Tholen - Op de AGF Detail in Houten was zowaar een paprikanoviteit te bewonderen. In de stand van Veiling Zaltbommel triggerden Chris Groot van Enza Zaden en telers Wilfred en Monique van den Berg uit Est de bezoekers met een nieuwe roodgeel gestreepte paprika. "We gebruiken 2014 om te kijken of we de consument met deze paprika kunnen vinden. De afgelopen maanden hebben we interne consumententesten gedaan in binnen- en buitenland. Op de beurs tonen we deze paprika voor het eerst aan het publiek", vertelt Chris Groot.


Wilfred, Monique en Chris

Wilfred van den Berg ruimde graag een hoekje van zijn kwekerij in voor deze nieuwe paprika. "We zijn altijd op zoek naar iets nieuws en proberen onderscheidend te zijn, buiten de grote volumes om. Dat zou met deze paprika kunnen lukken, gezien de reacties. De paprika trekt veel bekijks en veel mensen zijn direct enthousiast. Wij denken dat deze paprika veel potentie heeft", vertelt de teler, die zijn product afzet via Veiling Zaltbommel.



Een conceptnaam heeft de paprika nog niet. Zou een vlam- of tijgerpaprika een optie zijn voor deze roodgeel gestreepte variant? "Wij noemen het nu nog even een cadeautje van moeder natuur", vertelt Chris Groot. "Er is een concept met deze paprika dat in de loop van het jaar verder wordt ontwikkeld. In alle beslotenheid hebben we met partijen in de hele keten gesproken en hebben een visie ontwikkeld hoe de route eruit zou kunnen zien. We denken een goed fundament te hebben om een start te maken, maar uiteindelijk heeft de consument het laatste woord."



Vandaag is de nieuwe paprika voor de tweede dag te zien in de stand van Veiling Zaltbommel (333) op de AGF Detail.