Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Ik wil wegblijven van de dag- en weekhandel"

Komkommerteler René Welles neemt afzet zelf ter hand

Tholen - Komkommerteler René Welles uit Grubbenvorst heeft uitgetekend bij zijn afzetorganisatie Kompany om vanaf 1 januari 2015 zelf de afzet van zijn komkommers ter hand te nemen. Gisteren en vandaag staat hij daarom op de AGF Detail om contacten te leggen met potentiële afnemers. "Ik wil meer vastigheid in de afzet krijgen. Van de dag- en weekhandel kun je niet leven", zegt de teler. Hij heeft Anneke van Horick aangetrokken om de verkoop in goede banen te leiden.


Anneke van Horick, Cora en René Welles

Welles heeft twee glastuinbouwlocaties in America en Grubbenvorst met een totaal areaal van 9 hectare. Daarnaast heeft hij, als enige in Nederland, herfsttomaten onder belichting staan, maar hij weet nog niet of hij daarmee doorgaat. "Ik wil me gaan onderscheiden met kwalitatief hoogwaardige komkommers. Ik heb de beschikking over de volumes, koel- en verpakcapaciteit. Daarbij kan ik de producties afstemmen op de orders van de klant en de pieken goed voorspellen. Belangrijkste is dat ik me kan onderscheiden op kwaliteit. Daar valt nog een wereld te winnen, want er wordt veel over de kwaliteit geklaagd bij de grootwinkelbedrijven."

René richt zich erop dat zo'n 80% van het volume voorafgaand aan het seizoen al een afnemer heeft. "Wij willen werken op basis van langetermijnrelaties. De retailer heeft daar wel oren naar, want die wil direct van de bron inkopen. Ik heb al met meerdere geïnteresseerde partijen gesproken, maar de handtekening moet nog gezet worden. Op zich ben ik geen voorstander van verdere versnippering, maar ik vind de huidige koers van de coöperaties niet goed. Men blijft inzetten op die dag- en weekhandel. Er wordt veel met het product gespeculeerd en met dozen geschoven. Bij ons zijn de lijntjes kort en het product vers. Ik hoop te profiteren van wat de coöperaties laten liggen."

Welles BV staat vandaag nog op de AGF Detail, stand 349.

Voor meer informatie:
Welles BV
Sintelweg 1
Grubbenvorst
Mob: 06-51087052
info@wellesbv.nl
www.wellesbv.nl