Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Delhaize Groep verruilt inkoopverbond AMS voor Coopernic

De Belgische Delhaize Groep stapt uit de aankoop centrale AMS en zal januari 2015 lid worden van de inkoopalliantie Coopernic. Momenteel bestaat Coopernic uit het Franse E. Leclerc. De organisatie zal in oktober aangevuld worden met Coop Italia, dat ook uit AMS stapt. Daarmee bestaat AMS momenteel enkel nog uit Ahold en het Zwitserse Migros.

In september vorig jaar vond er juist een leegloop plaats bij Coopernic, toen Colruyt (België), Rewe (Duitsland), Conad (Italië), en Coop (Zwitserland) wegens meningsverschillen met Leclerc de groepering verlieten en met Systeme U het strategische verbond CORE oprichten.

Delhaize, E. Leclerc en Coop Italia gaan zich binnen Coopernic richten op innovatie en ontwikkeling van huismerken, commerciële overeenkomsten met internationale leveranciers en synergieën in de inkoop van non-food producten.


bron: Delhaize Groep / Gondola
Publicatiedatum: