Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nieuw bij Peka Kroef: home made potatoes en klassieke gratin

Tholen - Peka Kroef was aanwezig op Gastvrij Rotterdam, die plaatsvond van 22 t/m 24 september. Paul de Wit vertelt dat ze weer nieuwe zaken in het assortiment hebben. "De focus op deze beurs ligt op twee verschillende producten. Het eerste concept is de 'home made potatoes' en daarnaast presenteerden we de Dauphinoise Potatoes. Bezoekers konden ook proeven en de reacties zijn erg positief."

Home made
"De 'home made potatoes' zijn de ouderwets gebakken aardappelen. Net zoals je gekookte aardappelen bewaart in de koeling om ze later op te bakken. Dat zijn vaak de lekkerste en zo worden ze ook door ons geleverd. De aardappelen zijn gekookt, grof en ongelijk gesneden, zodat het er 'natuurlijk' uitziet. Doordat wij het vocht hebben verwijderd en margarine hebben toegevoegd kunnen ze direct uit de zak in de pan. Hierdoor zijn ze extra snel bereid in de koekenpan."



Franse gratin
De Dauphinoise Potatoes is een klassieke gratin uit de Franse keuken. Het is een aardappelgratin die makkelijk te verdelen is in porties, en is opgebouwd uit 2,5 mm dunne aardappelschijfjes. De dauphinoise bevat room, knoflook, zout en peper. De gratin hoeft alleen nog verwarmd te worden in de oven of in de magnetron en grill."

Convenience
Hij geeft aan dat horeca-klanten erg geïnteresseerd zijn in deze producten. "Chefs vinden het belangrijk dat ze een echt product hebben, maar zoeken wel een stukje convenience. De gratin is lastig te maken en er zit veel werk in het bereiden. Zoals wij hem aanleveren kan er eigenlijk weinig misgaan en kan de chef zich richten op zijn eigen specialiteiten." Paul ziet diverse trends in de horeca-wereld. "Er wordt gezocht naar het 'echte', 'eerlijk', en 'authentieke'. Dat zijn woorden die wij in ons achterhoofd houden als we nieuwe producten ontwikkelen."

Voor meer informatie:
Paul de Wit
Peka Kroef B.V.
Beukenlaan 61
5409 SX Odiliapeel
Tel.: +31 (0) 413 279 279
Fax: +31 (0) 413 272 297
paul.de.wit@pekakroef.com
www.pekakroef.com