Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stijgende vraag superhete pepers

Sommigen houden van pittig. Anderen van echt heet. Superhete peperrassen winnen aan populariteit. Er wordt ruimte gemaakt op de markt naast hun populaire neven, de jalapeño, serrano en habañero. 

De schaal van pittige pepers gaat van relatief zacht tot pepers waarbij de tranen in je ogen schieten. Met meer dan 400 rassen wereldwijd is er veel keuze. 

Volgens The Packer's Fresh Trends 2012 data kochten 27% van de klanten speciale pepers in de afgelopen 12 maanden. 

Superhete rassen - zoals de schorpioenpepers - zijn het toverwoord voor Marlin Bensinger, lid van het Chile Pepper Institute aan de New Mexico State University en landbouw- en technisch directeur en eigenaar van Chromtec LLC, Las Cruces Bensinger, die zich al 45 jaar bezighoudt met pepers. Hij teelt zes of zeven Trinidad-rassen en nog tien tot elf andere rassen.
Publicatiedatum: