Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lidl overhandigt 50.000 euro aan Fairtrade International

In het kader van de Duitse 'Faire Woche' heeft Lidl de onafhankelijke organisatie Fairtrade International een cheque ter hoogte van 50.000 euro overhandigd, meldt de Duitse website Presseportal.de. Florian Schütze van Lidl International overhandigde de cheque op vrijdag 19 september aan Andreas Kratz van Fairtrade International in een Lidl-filiaal in Keulen.

De chequeoverhandiging is een hoogtepunt van de actieweek en het duurzame engagement van Lidl. Fairtrade International zet zich in voor betere en eerlijkere leef- en werkomstandigheden van benadeelde kleine telers en werknemers in Afrika, Azië en Zuid-Amerika en ondersteunt lokale coöperaties. Producten die volgens de internationale fairtrade-standaard geproduceerd en verhandeld worden, krijgen het fairtrade-logo.

Lidl zet zich dit jaar voor de derde keer op rij in voor fairtrade-gecertificeerde Peruaanse koffiecoöperaties. De donatie van dit jaar zal uitgegeven worden aan 72.000 nieuwe koffieplanten voor de coöperaties Sonomoro en Sangareni, evenals aan de technische ondersteuning voor de teelt en het onderhoud van de koffieplanten.


Publicatiedatum: