Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Donderdag en vrijdag krijgen klanten gratis kist peren

Groothandel Claessens voert horeca-actie voor perentelers

Tholen - Velen zijn in de weer voor de perentelers. Diverse consumentenacties worden gevoerd, maar dit keer worden peren ook richting de horeca gepromoot. Groothandel Claessens, met vestigingen in Antwerpen en Brugge pakt groots uit. Guy Claessens vertelt: "Aanstaande donderdag en vrijdag voorzien we een duizendtal kisten om gratis uit te delen aan onze klanten, voornamelijk horecazaken en restaurants in gans Vlaanderen en Brussel dit ter ondersteuning van de Belgische perentelers."



Recepten ter inspiratie
"De horeca is een belangrijke verbruikersmarkt. Eind deze week gaan wij al onze klanten één kist gratis peren meegeven. Onze bedoeling is dus om ook de horeca hierin te betrekken en hen bewust te maken welke lekkere gerechtjes en dessertjes er allemaal met de Belgische peer gemaakt kan worden. Bij de gratis kist geven we ook recepten van enkele restaurants en bekende chefs ter inspiratie mee. Als er nu en in de toekomst meer peren worden gebruikt in de gerechten zal dit hopelijk ten goede komen voor de afzet van de Belgische peren."

Eerste actie om verkoop bij horeca te stimuleren
Volgens Guy ligt het verbruik van peren bij restaurants niet echt hoog. "Wel bij scholen instellingen en ziekenhuizen. We merkten sinds de 'perencrisis' ook geen enkele stijging in de verkoop van onze peren aan de restaurants. Vandaar deze actie, er is nog niemand die een actie ondernomen heeft om de verkoop te stimuleren bij de horeca." Hij verwacht positieve reacties. "We geven ze gratis weg, de klant hoeft niets te betalen, dus ze zullen met een glimlach ontvangen worden. Door de recepten willen we onze klanten motiveren er iets lekkers van te maken en te verwerken in hun menu's. We hebben bijvoorbeeld een receptje voor chocoladebrownie met peer, een torentje van geitenkaas met peer, gegrilde peren met chocoladesabayon en een chutney van peer."

Voor meer informatie:
Guy Claessens
Groothandel Claessens
Flanders Fresh Food bvba
St Pieterszuidstraat 37
8000 Brugge
Tel 050/310.130
Fax 050/310.133
guy@groothandelclaessens.be
www.groothandelclaessens.be