Groothandel Claessens voert horeca-actie voor perentelers
Recepten ter inspiratie
"De horeca is een belangrijke verbruikersmarkt. Eind deze week gaan wij al onze klanten één kist gratis peren meegeven. Onze bedoeling is dus om ook de horeca hierin te betrekken en hen bewust te maken welke lekkere gerechtjes en dessertjes er allemaal met de Belgische peer gemaakt kan worden. Bij de gratis kist geven we ook recepten van enkele restaurants en bekende chefs ter inspiratie mee. Als er nu en in de toekomst meer peren worden gebruikt in de gerechten zal dit hopelijk ten goede komen voor de afzet van de Belgische peren."
Eerste actie om verkoop bij horeca te stimuleren
Volgens Guy ligt het verbruik van peren bij restaurants niet echt hoog. "Wel bij scholen instellingen en ziekenhuizen. We merkten sinds de 'perencrisis' ook geen enkele stijging in de verkoop van onze peren aan de restaurants. Vandaar deze actie, er is nog niemand die een actie ondernomen heeft om de verkoop te stimuleren bij de horeca." Hij verwacht positieve reacties. "We geven ze gratis weg, de klant hoeft niets te betalen, dus ze zullen met een glimlach ontvangen worden. Door de recepten willen we onze klanten motiveren er iets lekkers van te maken en te verwerken in hun menu's. We hebben bijvoorbeeld een receptje voor chocoladebrownie met peer, een torentje van geitenkaas met peer, gegrilde peren met chocoladesabayon en een chutney van peer."
Voor meer informatie:
Guy Claessens
Groothandel Claessens
Flanders Fresh Food bvba
St Pieterszuidstraat 37
8000 Brugge
Tel 050/310.130
Fax 050/310.133
guy@groothandelclaessens.be
www.groothandelclaessens.be