Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Italië: Top Melon herstelt van matig seizoen

Het Italiaanse meloenenseizoen werd dit jaar gekenmerkt door zwaar weer, dat vooral Noord-Italië trof. Ook in Midden-Italië was het seizoen verre van briljant, maar volgens de eigenaren van Top Melon: Giorgio en Gianni Spinetti, hebben ze veel baat gehad bij de adviezen van hun agronoom Mr Ademo. "De goede organisatie en de professionaliteit hebben ons voor de grootste verliezen behoed," zegt Giorgio. "Na een trage start als gevolg van het weer, stegen de prijzen van de schaarse producten met 40-50%."


Van links naar recht: agronoom Adelmo Lumaccioni, Gianni en Giorgio Spinetti van Top Melon.

Top Melon werd opgericht in Umbrië in 1995 en heeft momenteel 250 hectare meloenen. De productie is 12.000 ton, ter waarde van zo'n €8 miljoen."



"We beginnen vroeg in april met vroege producten uit Tunesië, gevolgd door die uit Sicilië en Lazio en tussen juni en oktober met die uit Umbrië. Op deze manier zijn onze meloenen tot Kerst beschikbaar."


De lopende band bij Top Melon.

"Wij werken met de meest belangrijke zaadbedrijven om nieuwe rassen te screenen. Er zijn altijd nieuwe en verbeterde rassen beschikbaar, maar ik denk dat we nooit de perfecte vrucht zullen bereiken. De enige manier om echt verschil te maken is een beter beheer van de keten."



Het fruit wordt verpakt en uitgerust met state-of-the-art machines. Na verwerking wordt het verkocht onder de merken Grifone Linea Oro, Top Melon Platinum en La strada dei Sapori.



"90% van de productie is bestemd voor de binnenlandse markt (zowel retailers als groothandelsmarkten in heel Italië). De resterende 10% wordt verscheept naar retailers in met name Zwitserland, maar we zijn van plan om het percentage in het buitenland te verhogen. De afgelopen periode heeft ons geleerd dat fruit niet langer een primair product is, maar de daling van het verbruik is ook te wijten aan het feit dat er minder voeding wordt verspild. In ieder geval moeten Italiaanse meloenproducenten meer verbeteringen aanbrengen in organisatie en omvang."


Van links naar rechts: Marco, Gianni, Giorgio en Chiara Spinetti. Marco en Chiara zijn de kinderen van Giorgio.

Contact:
Top Melon
Voc. Caselle, 286/A
06059 Pantalla di Todi (PG) - Italy
Tel.: (+39) 075 888712
Fax: (+39) 075 8741669
Email: info@topmelon.it
Web: www.topmelon.it
Publicatiedatum: