Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Zespri verwacht verdubbeling kiwi-export

Nadat het Psa-virus (bacterial kiwifruit vine disease) de afgelopen jaren flink huishield in de Nieuw-Zeelandse kiwisector, verwacht exporteur Zespri in de nabije toekomst een grote toename in de uitvoer. Zespri rekent op een verdubbeling van de export tot $ 3 miljard in 2025, vooral door de handel met China. "De rust is weergekeerd en we verwachten in de komende jaren goede zaken te doen," vertelt CEO Lain Jager. "China is een steeds belangrijker wordende markt voor ons en wordt waarschijnlijk zelfs het belangrijkste afzetgebied in 2018."

De nettowinst van Zespri bedroeg $ 17.200.000 tot en met maart, een stijging van 128 procent ten opzichte van de $ 7.600.000 een jaar eerder. Zoals later bleek, stuwden de lagere volumes de prijzen naar recordniveaus.

Zespri Gold brengt rond de $ 9,30 per tray op, hetgeen erop duidt dat de aanvoer van Gold nog altijd aan de lage kant is. Jager verwacht dat de prijzen voor Gold terugzakken naar ongeveer $ 6 per tray zodra de levering weer op gang komt.

Rivaal Chili produceert 200.000 ton per jaar, vergeleken met 350.000 ton in Nieuw-Zeeland. Japan, Zuid-Korea en Frankrijk zijn grote producenten. Italiƫ is 's werelds grootste exporteur. China is 's werelds grootste producent van kiwi's, maar het land verbruikt haar eigen productie, wat neerkomt op 1,4 miljoen ton per jaar.
Publicatiedatum: