Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Moeizame stemming en transporttekort grote uitdagingen

Canada: Uienoogst in volle gang

In Canada is de jaarlijkse uienoogst in volle gang. En hoewel in Oregon de focus ligt op het gebrek aan irrigatiewater, zijn de ogen vooral op de zon gericht. "Uien houden van warm weer, maar het kan ook problemen veroorzaken", zegt Grant Kitamura van Murakami Produce.

Zo hebben de hoge temperaturen in juli gezorgd voor de nodige stress en de maatsortering van de uien aangetast. En ook loopt de oogst achter op schema", zegt Kitamura.

Collega Kay Riley van Snake River Produce noemt de uienoogst gemiddeld. "Op sommige velden is de maatsortering kleiner, maar andere percelen zien er wel fantastisch uit. Over het algemeen zal de maatsortering wat lager uitvallen, maar de kwaliteit is uitstekend."

Ondanks de goede oogst hebben de uienleveranciers met de nodige uitdagingen te maken. "De markt is tamelijk glansloos geweest tot nu toe en de markt is maar zo zo", zei Riley. "Daarnaast wordt het tekort aan transport een groot probleem. Trucks zijn moeilijk te vinden. Aan chauffeurs is er een chronisch gebrek.

Bron: argusobserver.com
Publicatiedatum: