Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
wereldwijd meer dan 50 miljoen kilo

Kanzi-pluk gefilmd met drone

Kanzi viert zijn 10e verjaardag, een mijlpaal voor het jonge appelmerk dat zich door de jaren heen heeft bewezen en nu een plaats heeft veroverd in de top drie van grootste appelmerken in de wereld. "Een positie waar we zeer trots op zijn. In 2005 werden de eerste bescheiden hoeveelheden Kanzi in de markt geplaatst. Nu 10 jaar verder is Kanzi een referentie binnen de Europese retail. Maar ook in Nieuw Zeeland, Zuid-Afrika, Australië en in de Verenigde Staten is Kanzi bezig aan een steile opmars."



"Kanzi werd ontwikkeld en gekruist in Rillaar, ook de wereldwijde marketing en productie wordt vanuit België georganiseerd. Door te werken binnen een gesloten concept, waar productie en de commercialisatie centraal worden georganiseerd, kunnen we een constante en hoge kwaliteit garanderen."

Wereldwijd meer dan 50 miljoen kilo
In Haspengouw worden op dit ogenblik 8 miljoen kg Kanzi geoogst. Deze zijn voor het grootste deel bestemd voor de binnenlandse markt, onder de strengste kwaliteits- en milieueisen geteeld, mogen we spreken van een duurzaam product. Wereldwijd zijn er dat meer dan 50 miljoen kg. In Europa wordt er naast België (Veiling Haspengouw) nog Kanzi geteeld in Duitsland (Obst von Bodensee/Elbe Obst), Nederland (Fruitmasters), Italië (VIP/VOG), UK (Scripps) en Zwitserland (Tobi/Fenaco). Sinds zijn start is Kanzi het snelst groeiend appelmerk: van 60 hectare uitgegroeid naar een wereldwijde areaal van 2500 hectare.

Vanaf 22 september in de winkel

"Dankzij een schitterend voorjaar en voldoende regen tijdens de zomer mogen we spreken van een topoogst. Kleur, smaak, maat en opbrengst zijn ideaal. Vanaf maandag 22 september zal de nieuwe oogst Kanzi weer volop te verkrijgen zijn in België, ondersteund door een grote mediacampagne. Zo worden er advertenties geplaatst, reportages ingelast in tv programma's en worden er in het hele land appels gedegusteerd in de komende dagen en weken. Bij de start van het academiejaar te Leuven zal Kanzi pertinent aanwezig zijn op het Ladeuzeplein tijdens het Studentenwelkom. In navolging van de perenhype, waarvoor wij de pers zeer dankbaar zijn, hopen wij ook dat deze appel, geteeld in België, op de nodige aandacht mag rekenen. Kanzi is een reddingsboei voor onze Belgische telers die het momenteel zeer zwaar hebben door de Russische boycot. Het appelverbruik is in België ook de laatste 4 jaar gedaald van 10,7 naar 9,2 kg/capita. Wij zijn er zeker van dat we met Kanzi de juiste troef in handen hebben om het tij te doen keren."

www.kanziapple.com

Publicatiedatum: