Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Geert Vilez, Demargro: "In prei speelde Rusland amper een rol"

Preiprijzen iets opgekrabbeld

Tholen - In de preimarkt is het de hele zomer rustig geweest. In vergelijking met vorige week zijn de prijzen iets opgelopen. Dit vertelt Geert Vilez van Demargro. "Vandaag (22-09) liepen de prijzen tussen de 12 en 18 cent aan de klok. Vorige week was dat onder de tien cent." Volgens hem heeft het met name te maken met het feit dat er nu een stuk minder aanbod is. "Vorige week was de aanvoer ook hoger. De producenten hebben daarna wat geaarzeld en zijn toen minder gaan leveren. Ook het weer was ons verleden week niet goed gezind, wat betreft prei dan. Donderdag was het 27 graden, dat is niet echt bevorderlijk voor de verkoop van deze groente."



Export moet nog op gang komen
Volgens hem is er nog maar weinig export. "Er gaat een beetje naar Frankrijk vanuit ons, maar verder moet het nog komen. Ik verwacht dat het in oktober pas weer echt begint." Volgens hem heeft de komende tijd alles te maken met het weer. "Vorig seizoen was moeizaam door de warmere temperaturen. Ik vrees minder goede prijzen bij nog zo'n zachte winter. Bij een strenge winter zal het een andere zaak zijn, maar op het moment ziet het er niet goed uit."



Op exportgebied ging er nog maar weinig naar Rusland. "In prei speelde dit land amper een rol. Als wij iets aan Rusland verkochten, waren dat twee tot drie palletten prei per truck. Geen volle auto's. Dus de druk op de markt heeft daar weinig mee te maken."

Voor meer informatie:
Geert Vilez
Demargro BVBA

Tombrugstraat 11
8850 Ardooie, Belgiƫ
Tel: +32 (0)51 74 70 75
Fax:+32 51 74 58 11
www.demargro.be