Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Metro Cash & Carry overweegt zich terug te trekken uit Denemarken

Na eerst intensief en zorgvuldig naar alle denkbare opties gekeken te hebben, overweegt de Duitse Metro Group om zich met haar groothandels terug te trekken uit Denemarken. Het handelsconcern motiveert deze stap met het feit dat de Deense markt als verzadigd geldt en hierdoor onvoldoende groeiperspectieven biedt. Denemarken telt vijf Metro Cash & Carry vestigingen, die werk bieden aan zo'n 700 medewerkers.

"Terwijl we in onze Cash & Carry-tak nu in toenemende mate een sterkere groeidynamiek zien, was dit in Denemarken helaas niet het geval. We willen ons qua landenportfolio nu gaan richten op die regio's waarin we onze marktaandelen kunnen vergroten. Ondanks alle inspanningen is dit ons in Denemarken helaas niet gelukt", aldus Olaf Koch, bestuursvoorzitter van Metro AG en CEO van Metro Cash & Carry. De Deense Metro Cash & Carry-filialen zijn sinds enkele jaren niet winstgevend.

"Onze Deense medewerkers hebben ongelofelijk hard gewerkt, maar Denemarken is een relatief kleine en extreem moeilijke markt voor groothandelsbedrijven", zegt Charles Kay van Metro Cash & Carry Denemarken. "Ik wil alle collega's bedanken en hen onze waardering uitspreken voor hun engagement." Metro Cash & Carry Denemarken werkt nu nauw samen met de lokale werknemersvertegenwoordigers om de situatie te bespreken en te beoordelen. Een beslissing wordt over enkele weken verwacht.
Publicatiedatum: