Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
samenwerking exporteur Altaifresh en grootste kiwiteler in China

Chinese kiwi's vanaf nu ook geëxporteerd

Altaifresh is een importeur en exporteur van AGF. Het bedrijf is gevestigd in China en heeft onlangs een samenwerkings-overeenkomst gesloten met Qifeng Fruit om hun kiwiprogramma te versterken. Door het nieuwe partnership kunnen ze grotere volumes Chinese kiwi's verhandelen.

Export
Mike Wang, businessmanager van Altaifresh, vertelt dat Qifeng Frui de grootste kiwiteler van China is. "Het bedrijf teelt, verpakt en zet de kiwi's af in China. Zij zullen daarmee doorgaan en wij gaan ons richten op de export naar Rusland en markten in Zuidoost-Azië."



Booming
Mike vertelt dat de kiwimarkt jaar na jaar groeit. "Er vond een grote verandering plaats toen bedrijven de verpakking van kiwi's veranderden en consumenten de grote voordelen van het fruit gingen zien." Hij noemt grote bedrijven als Zespri, die wereldwijd aanwezig zijn op het gebied van marketing en afzet. "Zij hebben de basis gelegd voor de groei in kiwi's. Ze zijn nog steeds bezig met het adviseren en bewustwording bij consumenten en hebben ervoor gezorgd dat de kiwi een premium product is geworden."



Ideaal klimaat
De kiwi's komen uit Mei County in de provincie Shaanxi. "Het klimaat daar is daar perfect om echt zoet fruit te producteren. De hoge ligging en het grote verschil tussen dag en nachttemperaturen, zorgt voor voldoende koele uren. De kiwi's krijgen daarnaast een speciale smaak door de klei-achtige grond. Eén van de rassen is Xuxiang. Deze lijkt op Hayward, maar is zoeter."



"Het brix-level van Xuxiang is erg hoog, zo rond de 18", vertelt Mike. "Daarnaast exporteren de we Hongyang kiwi, met een rood hart en groen vruchtvlees. Daarnaast hebben we de Jinyan kiwi. Dat is een gouden variëteit." Het bedrijf biedt ook biologische kiwi's van de rassen Xuxiang en Hayward. Deze zijn verkrijgbaar van eind september tot begin oktober. De kiwi's zijn beschikbaar in dozen van 3,3 en 10 kilo."
 
Voor meer informatie:
Mike Wang
Altaifresh Limited
Tel: +86 13925073993
Email: mw@altaifresh.com
altaifresh.com
or
Shaanxi Qifeng Fruit Co., Ltd
Tel: +86 917 555 0111
www.sxqfgy.com
Publicatiedatum: