Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse kersentelers handelen via Alibaba

Vorige week ging de Chinese internetgigant Alibaba naar de beurs in New York. Via de websites die onder Alibaba vallen, kunnen ook groenten en fruit verhandeld worden. Onder andere de Amerikaanse organisatie The Northwest Cherry Growers hebben de afgelopen twee jaar hun A-klasse kersen via Tmall.com vermarkt.

Tmall.com is een van de website van Alibaba. Dit jaar verwachten de kersentelers 600 ton kersen te verkopen via de website. De kersen worden per luchtvracht naar de Chinese consument gevlogen tegen een prijs van 7 dollar per pond.

"Alibaba is een partij waar we zeker rekening mee moeten houden als ze naar de Verenigde Staten komen," vertelt Kevin Hu van The Northwest Cherry Growers.

Alibaba is ongeveer even groot als Amazon en eBay samen. De website is opgezet door Jack Ma, een Chinese leraar Engels die in de jaren '90 het internet ontdekte tijdens een reis door Amerika. In 1995 begon hij Alibaba. De websites functioneren als een marktplaats waar verkoper en koper elkaar kunnen ontmoeten. De website heeft ongeveer 280 miljoen gebruikers wereldwijd. In Amerika lanceerde het bedrijf de website 11main.com. Het ligt in de verwachting dat de Chinese internetreus de strijd met Amazon aan gaat.

bron: komonews.com
Publicatiedatum: