Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rusland: uienoogst bereikt recordhoogte +12%

Volgens 'Fruit-Inform' was de Russische uienoogst van vorig jaar de grootste van de afgelopen vijf jaar. De oogstopbrengst groeide vergeleken bij 2012 met 27% en lag op gemiddeld 23,2 ton per hectare. Daarmee was de uienoogst in Rusland één derde groter dan in de Oekraïne en bijna 3% kleiner dan in Polen. Bovendien was Rusland van deze drie landen het enige land waar in 2013 sprake was van een toename van de oogsthoeveelheid per hectare. In de Oekraïne oogstte men gemiddeld 17,4 ton per hectare: 2% minder dan een jaar eerder. En in Polen oogstte men gemiddeld 24 ton per hectare: 5% minder dan een jaar eerder.

De flinke toename van de uienoogst is verbonden met solide investeringen in de uienproductie in de zuidelijke regio's van Rusland. Bovendien is er een reeks van productiebedrijven flink gegroeid, wat een positieve uitwerking had op de oogstopbrengsten.
Publicatiedatum: