Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Met name interessant voor bedrijven met vierde gamma"

Nieuw bij Dendauw-Stragier: gele wortelen

Tholen - Het bedrijf Dendauw-Stragier teelt, bewaart, verwerkt en levert jaarrond verse wortelen en levert daarnaast ook knolselderij. Dit jaar zijn ze gestart met een proef van gele wortelen. Volgens Nicolas Vandenbogaerde zitten ze momenteel nog in de testfase. "Er is zo'n 20 tot 30 ton van beschikbaar. We hebben het uitgezaaid op vraag van bepaalde klanten, dus het is echt iets nieuws voor ons."

Vierde gamma
Hij geeft aan dat het met name voor bedrijven die het vierde gamma, vers gesneden groenten, leveren interessant kan zijn. "Zo kunnen ze bijvoorbeeld gele met oranje wortelen mengen, dat komt mooi uit met de kleur." De smaak van de gele wortel is hetzelfde als de oranje. "Het is alleen de kleur: die is van binnen en van buiten geel. Zelf heb ik de gele ook al geprobeerd in een verse salade. De smaak is goed en de kleur toont goed."

Hij verwacht niet dat er een gigantisch publiek staat te springen voor de gele wortel. "Het is een mooi product, maar we verwachten niet dat dit binnen korte termijn in de schappen van de supermarkt ligt. Eerder zullen ze het gebruiken bij horecabedrijven. Hoe de markt reageert is nog de vraag. We zijn nog bezig met testen bij klanten. We moeten natuurlijk ook weten hoe hun klanten erop reageren."

Marktsituatie

In de wortelmarkt is het momenteel zeer rustig. "De markt is de markt. Daar kunnen we niet veel aan doen momenteel", vindt Nicolas. Het feit dat Rusland niet afneemt geeft ook een druk op de markt. "Qua prijs is het vergeleken met vorig jaar toch een stuk minder. Het is een trieste situatie. Wij exporteren zelf niet naar Rusland. Als teler en verpakker van verse wortelen hebben we door de jaren onze vaste klanten in Belgiƫ en Frankrijk. Dat loopt voor ons door." Volgens hem is de komende periode onzeker voor de markt. "We moeten nog wachten op de cijfers. Welke volumes komen er deze winter binnen voor stockage? Hoelang kunnen we klanten met eigen voorraad beleveren? Hoe zal de kwaliteit zijn? We zitten dus met een hele reeks vragen voor deze winter, die allemaal invloed hebben op een eventuele prijszetting."

Voor meer informatie:
Nicolas Vandenbogaerde
NV Dendauw-Stragier
Steenovenstraat 79
8760 Meulebeke - Belgiƫ
Tel: +32 (0)51488574
www.dendauw-stragier.be