Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Aardappelmarkt Oostenrijk: rooien gaat langzaam

De rooiwerkzaamheden bij de Oostenrijkse aardappeltelers vorderen momenteel slechts langzaam vanwege de weersomstandigheden. Nadat het in het weekend redelijk droog is gebleven en men in ieder geval van de lichtere grond weer kon oogsten, is er voor de komende dagen opnieuw neerslag voorspeld. Het beschikbare aanbod is desondanks nog ruim voldoende, deelt de marktafdeling van het Landbouwschap Niederösterreich mee. De verkoop van de vroege rassen is nu afgesloten en bij de hoofdrassen wordt er een goede gemiddelde oogst zichtbaar. Met de afzetsituatie is men nog steeds tevreden. Lopende acties in de Oostenrijkse levensmiddelenhandel zorgen voor verhoogde omzetten. Ook exporteren is nog goed mogelijk wanneer er passende prijsconcessies worden gedaan.

De telersprijzen hebben zich op het niveau van vorige week gestabiliseerd. Voor middelgrote waren wordt in het oosten van Oostenrijk en in Steiermark tussen de 8 euro en 10 euro per 100 kg betaald. Overmatig grote aardappelen worden nog steeds voor 3 tot 6 euro per 100 kg overgenomen. In deelstaat Oberösterreich blijft de prijs voor schilvaste aardappelen met 12 euro per 100 kg stabiel.

In Duitsland verloopt de handel met consumptieaardappelen nog steeds zeer rustig. De oogstopbrengsten zijn naar verluidt licht bovengemiddeld. Het aanbod wordt nog steeds als ruim voldoende beschreven en overstijgt vaak de slechts geringe vraag. Acties in de handel vergroten de afzet slechts tijdelijk. Aan het begin van de week werden hier telersprijzen tussen de 8 en 11 euro per 100 kg genoemd.
Publicatiedatum: