Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Producenten worden opgeroepen standvastig te zijn met de prijzen

Valencia verwacht een stuk minder mandarijnen

De citrusoogst in de regio Valencia is van start gegaan. De verwachtingen zijn dat er dit jaar 2% minder zal worden geoogst ten opzichte van vorig seizoen. Dit volgens de ramingen van de Valenciaanse telersvereniging AVA-ASAJA. De mandarijnenproductie zal dalen met 11,5%, met name bij de vroege en mid-season rassen. Bij sinaasappelen wordt echter een groei van 5% verwacht.

De organisatie is van mening dat de telers wel moeten kunnen onderhandelen over aanvaardbare prijzen. Er zijn volgens hen wel leden in de keten die misbruik maken van de Russische ban. Deze telers bieden bepaalde rassen voor een lagere prijs aan. "Dit zou ervoor kunnen zorgen dat er voor sommige producten 5 tot 10% minder geld wordt gegeven in vergelijking met vorig jaar."

De voorzitter van AVA-ASAJA roept producenten op om standvastig te zijn en niet toe te geven aan dergelijke vormen van druk die niet gerechtvaardigd zijn. Nog door de huidige objectieve voorwaarden of marktomstandigheden. "Vorig seizoen was een ramp, Dit jaar hangt er minder fruit aan de bomen, waardoor we 20% meer kosten hadden aan irrigatie. Het is belangrijk om er met z'n allen voor te zorgen toch fatsoenlijke prijzen te krijgen waarvan we kunnen leven."

Bron: Agronoticias
 
Publicatiedatum: