Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Agristo wint award Vlaamse Leeuw van de Export

Belgapom, de Belgische aardappelhandel en –verwerking, feliciteert de bedrijfsleiders en medewerkers van Agristo NV voor het behalen van de prestigieuze award van FIT : de Vlaamse leeuw van de export. Deze award, waardoor dit familiaal aardappelverwerkend bedrijf uit Hulste zich een jaar hét exportbedrijf van Vlaanderen mag noemen, bekroont 25 jaren van groei in de verwerking van aardappelen tot meer dan 200 producten die uitgevoerd worden naar meer dan 100 landen over de ganse wereld.

Belgapom stelt dat deze award ook uitstraalt over de ganse sector : de professionele aardappeltelers, de onderzoeksinstellingen, de toeleveringsbedrijven met diensten, technologie en handel en de collega bedrijven uit de aardappelverwerking. Zij zorgen er samen voor zorgen dat ons land op vandaag de grootste exporteur van diepvriesaardappelproducten ter wereld is.

België is ontegensprekelijk "hét land van de friet" en met deze rijke traditie, vooruitstrevende innovatie en voortdurende investeringen hoopt de Belgische aardappelhandel en –verwerking de basis te leggen voor een verdere duurzame groei. Samen met de andere partners in de keten willen handel en verwerking via diverse onderzoeksprojecten inzetten op een verdere optimalisering van de aardappelteelt in onze regio.

Ter gelegenheid van de internationale vakbeurs Interpom Primeurs, die Kortrijk XPO van 23 tot 25 november a.s. tot hét wereldcentrum van de aardappelsector maakt, zal deze aardappelketen opnieuw tal van innovaties kunnen voorstellen aan de bijna 20.000 professionele bezoekers.

Belgapom en zijn bedrijven hebben tevens beslist om het sterke en geloofwaardige merk 'Belgische aardappelproducten uit het land van de friet' meer dan ooit op de wereldkaart te zetten. Zo worden diverse initiatieven gepland die zullen gelanceerd worden in het kader van de wereldtentoonstelling die in 2015 doorgaat in Milaan en dit rond het thema 'feeding the planet, energy for life'. Immers de aardappel kan en zal een belangrijke rol spelen om de groeiende wereldbevolking de nodige voeding en energie te bezorgen, zoals al bleek uit het VN internationale jaar van de aardappel in 2008. En Agristo zal daarin, samen met de Belgische collega-bedrijven, ongetwijfeld de komende jaren een belangrijke rol in spelen.

Publicatiedatum: